FAS Voetbaltafel onderscheid Doorlopende stangen vs Telescoopstangen

Wat zijn doorlopende stangen?

De doorlopende stangen worden standaard bij elke tafel geleverd. Ze lopen zoals het woord het al zegt dwars door de tafel heen; ze gaan er in bij het handvat en
komen er aan de andere kant weer uit. Ze bewegen aan de andere kant dus mee met het spel en de afstand die ze uitsteken is dus variabel.

Het grote voordeel van doorlopende stangen is dat ze veel steviger zijn dan telescoopstangen. Daarnaast zijn ze ook nog eens iets goedkoper. Het nadeel is dat ze voor met name kleine kinderen iets minder veilig zijn.

Wat zijn telescoop stangen?

In tegenstelling tot doorlopende stangen steken telescoopstangen niet uit aan de andere zijde van de tafel. Ze schuiven als een telescoop in elkaar bij bewegen. Het grote voordeel van telescoopstangen is dan ook dat ze een stuk veiliger zijn dan doorlopende stangen. M.n. natuurlijk voor kleine kinderen die ook proberen een glimp van het flitsende spel mee te krijgen.

 

Maar omdat ze dus uit 2 delen bestaan waarbij de binnenste stang ook nog eens behoorlijk dunner is, zijn ze ook kwetsbaarder.

 Wat is verstandig om te kiezen?

Zoals bij de uitleg hierboven eigenlijk al gemeld is het een afweging tussen veiligheid en stevigheid. Wij raden dan ook aan wanneer er geen kinderen meer onder de 12 jaar in de buurt komen zeker voor de doorlopende speelstangen te kiezen.

Wanneer er wel kinderen onder de 12 in de buurt kunnen komen, dan is het natuurlijk erg afhankelijk van de situatie.  Vragen als: is er toezicht en wat zijn eerdere ervaringen spelen dan een belangrijke rol bij het bepalen van uw keuze.4

De 2.0 versies van de tafelvoetbaltafels FAS Tournament en FAS San Siro worden in beginsel enkel geleverd met doorlopende stangen. Wanneer iemand toch persé telescoopstangen wenst kan dat, maar let op: De speciale “V- voeten worden dan vervangen door de standaard “blok-voeten”. Ook heeft u dan slechts aan 1 zijde kogellagers in de stangen zitten.

Schema dat bij tafels zelf moet komen (bij tournament en San siro) onderscheidt op product niveau

San Siro/ Tournament 2.0 – Grijs (Zwart) San Siro/ Tournament regulier – Rood (Zwart)
–        Kogel lagers –        Nylon glijlagers
–        Spelers met V-Voetjes –        Spelers met blokvoetjes
–        Keeper 360 graden draaien –        Keeper 180 graden draaien
–        Gezandstraald speelveld –        Standaard glazen speelveld
–        Wordt standaard geleverd met kurken ballen –        Wordt standaard geleverd met kunstof ballen